top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Alles-in-één op het Poelaertplein


Twee hartsvriendinnen, Charlotte en Charlotte, vullen elkaar aan over vriendschap, dromen en Brussel. Eén plaats uitkiezen was geen gemakkelijke opdracht voor deze Brussel liefhebbers. “Plekjes om uit te gaan? Om te daten? Bars? Parken?” Alles kennen ze. Maar het Poelaertplein, dat is alles-in-één.


De twee Charlotte’s leerden elkaar kennen tijdens hun rechtenstudies aan de VUB. Samen zijn ze al vijf jaar op ontdekkingstocht in Brussel, een tocht die vaak halt houdt op het Poelaertplein. Het begon met een slaatje uit McDonald's waarmee ze naar gewoonte nog steeds van het uitzicht gaan genieten van op het plein. Je zal ze er ook terugvinden na het shoppen in de Louizalaan of tijdens een after work-evenement of een muziekfestival.


“Rond vier uur zie je daar advocaten en juristen binnenlopen in het prachtige justitiepaleis. Dan denk ik, ik wil ook zo’n lopende jurist zijn” vertelt één van de twee Charlotte’s. Ze studeert dit jaar af als jurist en kijkt uit naar de start van haar carrière.


Een prachtig uitzicht over hun favoriete stad naast het justitiepaleis, meer moet dat niet zijn voor Charlotte en Charlotte. Volgens de twee vriendinnen uit Brussel is er altijd wat te beleven. Een leuke date, een feestje of gewoon mensen om naar op te kijken.


Geschreven door Lauréanne Hannes.

bottom of page