top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Een man van de wereld


Hasan geboren in de jaren ’50 woont in Schaarbeek te Brussel. Op een maandagnamiddag zit hij rustig een koffie te drinken. In een gesprek vertelt hij over zijn leven en de verschillende locaties waar hij reeds woonde. Dit artikel geeft een inkijk in het leven van een wereldreiziger.

Om de 3 of 4 jaar verhuist Hasan naar een nieuw land om daar een leven op te bouwen. Hij woonde reeds in vele landen. Het lijstje van landen lijkt wel eindeloos en bevat de landen Frankrijk, Signapore, Egypte, Saoudi-Arabië, Jordanië en nu ligt zijn thuisbasis in België.

Hasan woont in Schaarbeek juist binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zelf vindt hij het een goede plaats om te wonen. ‘Het is een propere wijk, kalm en tevens zeer mooi’, beaamt hij. Hasan woont reeds drie jaar in Schaarbeek en heeft nog geen problemen gehad met zijn wijkgenoten en lijkt het helemaal naar zijn zin te hebben in Brussel.

Wat Hasan verbaasde aan de stad Brussel is dat het een hoofdstad is waar er altijd en overal werken aan de gang zijn. Bijna in elke straat vinden er werken plaats. Daarnaast hangt het ook af in welke wijk men zich in Brussel bevindt sommige wijken zijn properder, andere minder. Hasan vindt Brussel een eerder kleine hoofdstad die redelijk wat kalmte uitstraalt. Zoals we ook wel zeggen ‘klein maar fijn’. ‘Er is ook wel altijd wat te doen in Brussel’, zegt hij. Zo zijn er onder andere tentoonstellingen en cinema’s, twee dingen die Hasan wel kunnen bekoren. Toch kan Hasan concluderen dat Schaarbeek een goede locatie is om te wonen. Jolien Clement

bottom of page