top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Bethlehemplein


Nu de zon er steeds meer doorkomt is het vaak drummen om een terrasje te vinden. Brussel heeft qua drinken in de zon echter meer te bieden dan enkel de Markten of de Walvis. Neem nu het Bethlehemplein in Brussel, gesitueerd tussen Hallepoort en het park van Vorst. Dit plein heeft alles wat je maar nodig hebt op een warme zomerdag.


Zo kan je op het terras van café Bylis genieten van de zon met een democratisch geprijsd drankje in de hand. Drinken op een lege maag is echter geen goed idee en ook daar is het Bethlehemplein op voorzien. Vooral de Griekse restaurants op het plein vallen op, ook zij hebben elks een terras dat vele male groter is dan het interieur van het restaurant. Op een mooie dag als deze krijg je snel het gevoel een beetje op vakantie te zijn in het buitenland. Als Grieks niet je ding is zijn er ook nog de halve meter pizza’s van Posto al Sole. Een kleine pizzeria verborgen tussen de Griekse restaurants. Hier kan je pizza’s aan de halve meter kopen en volgens sommige van locals is het één van de beste pizzeria’s in het Brusselse.


Bovenal is Bethlehemplein een plek voor jong en oud. Het grote plein in het midden krioelt in de zomer van de spelende kinderen. Terwijl de ouders vanaf hun terras een oogje in het zijl houden op hun kroost. Op de bankjes zitten dan jongeren, die om economische redenen eerder hun terrasje doen met blikjes uit de nachtwinkel. Iedereen is welkom dus kom eens een kijkje nemen.


Vanuit het centrum: metro 3 & 4 (15 min) tot Hallepoort

Vanaf zuid: tram 81 tot Bethlehem


Geschreven door Johan De Bruycker

bottom of page