top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Brussel is geen Disneyland


Ik ontmoet Hanne op café in de Vlaamsesteenweg. Hanne (23) woont in Schaarbeek en studeert voor een Master Interieurarchitectuur aan Sint-Lukas. Tijdens haar bacheloropleiding ging ze op Erasmus naar het zonnige Barcelona en later op stage in het bruisende Londen. Hanne heeft dus al kennis gemaakt met tal van grootsteden, maar wat vindt zij van Brussel?


Toch steekt Brussel er voor haar nog altijd bovenuit: de hutsepot aan culturen, de gezellige cafés, alle verborgen hoekjes en de wijken rondom het centrum zorgen ervoor dat er altijd iets te ontdekken valt. Deze middag nog was Hanne met een vriendin aan het genieten van het zonnetje op Sint-Gillis Voorplein. Alleszins dat probeerde ze toch, op een zonnige dag als deze is de Parvis normaal gezien een hotspot voor hippe terrasjes met verfrissende cocktails. Jammer genoeg ligt het plein tegenwoordig helemaal open door verbouwingen. Een trend die Hanne wel herkent doorheen heel het Brusselse.


Het is natuurlijk ook niet de meest nette of georganiseerde stad vindt Hanne. De chaos die Brussel typeert is volgens haar echter ook één van haar grootste charmes. Zoals ze zelf zegt “Voor huisje, tuintje, kinderen moet je hier niet zijn, het is hier geen Disneyland”.


Zelf vindt ze het spijtig dat vele studenten blijven hangen in het centrum. Zeker bij Nederlandstalige jongeren valt het haar op dat ze altijd geneigd zijn naar dezelfde plekken en cafés te gaan. De buurt rond Sint-Katelijne en de Dansaertstraat zijn dan ook heel populair bij de jeugd. Er zijn echter nog zoveel leuke plekjes in Brussel die buiten het centrum liggen die je zeker niet mag vergeten. Zo zijn het Josaphatpark in Schaarbeek of het Park van Vorst twee prachtige lapjes groen buiten het centrum die je volgens Hanne deze zomer zeker eens moet bezoeken.


Geschreven door Johan De Bruycker

bottom of page