top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Brussel kleurt alle kleuren van de regenboog

Op zaterdag 19 mei verschenen in de stad Brussel ‘alle kleuren van de regenboog’ voor de Pride Parade. Deze parade is de kans om luidruchtig je mening te uiten. Loop mee in deze parade en neem een kijkje in de Pride Village. Een blik op een ervaring vol extravagantie en feestvreugde.


Ieder jaar organiseert The Belgian Pride vzw het Belgian Pride Festival met als hoogtepunt de parade. Het doel van dit evenement is het in de kijker plaatsen van de LGBTI+ gemeenschap en vredig samenleven in diversiteit aan te moedigen. LGBTI+ staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel enzovoort. The Belgian Pride vzw geeft een stem en steun aan de Belgische LGBTI+ achterban en levert een bijdrage op maatschappelijk en politiek vlak inzake LGBTI+ aangelegenheden.


Om klokslag 12 uur openen de deuren van de Pride Village voor de bezoekers. De Village staat vol levendige standjes van verschillende organisaties, bedrijven, eet- en drinkgelegenheden. Maar ook de Pride Stage en Women’s Square zijn hier terug te vinden. Het is druk, maar de sfeer is fijn. Mensen die zich langs de standjes banen om informatie te vragen over de verenigingen, een leuke tattoo te bemachtigen, iets te eten en nog zoveel meer. Aan het podium en de Women’s Square is het volop dansen en genieten van de muziek en optredens.



Nadien volgde om 14u de kick-off aan de Pride Stage gevolgd om 14u30 door de Pride. Deze parade telde meer dan zeventig delegaties met elk hun eigen originele slogans, wagens en muzikale vibes. Ook politieke partijen, scholen en humanistische organisaties deden mee. Voor de parade werd een ‘regenboogparcours’ uitgestippeld door Brussel met als eindpunt de Kunstberg. Ook de Vrije Universiteit Brussel was van de partij met helemaal vooraan in de stoet rector Caroline Pauwels, want ook de VUB draagt gelijkheid ongeacht geaardheid of geslacht hoog in het vaandel.


Kortom, de Pride Parade is het uitgelezen moment om eens helemaal jezelf te zijn.


Geschreven door Jolien Clement





bottom of page