top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Een Indische wandeling door Brussel


Eén jaar geleden verhuisde Pooja van India naar Brussel. In de hal van de talenschool praat ze onzeker over haar leven in de Belgische hoofdstad, maar trots over de dag dat de Indische vlag op de bovenste bol van het Atomium wapperde.


Na één jaar in Brussel spreek Pooja vlot Engels en al een aardig woordje Frans. Naast taalles, brengt ze veel van haar tijd wandelend door en af toe gaat ze ook joggen. Dat doet ze het liefst in het Jubelpark. Een prachtig stukje groen voor zonnekloppers, ouders met kinderen en “fitness freaks”. Pooja dacht terug aan die dag in september toen het Indian Food Festival er plaats vond. “Ik zag meer buitenlanders dan Indiërs. Belgen houden van ons eten.”


Ook het Atomium herinnerde Pooja al eens aan haar thuisland. Ze was aangenaam verrast toen Brussel vorig jaar plots in het teken stond van Diwali, een Indisch lichtfestival. Met grote trots haalt ze er een foto bij van de Indische vlag die toen ophing aan haar meest geliefde Brusselse monument.


Zonder spijt of verwijt verliet de 25 jarige Pooja haar thuisland voor het werk van de man waaraan ze uitgehuwelijkt werd. Dankzij de aanwezigheid van haar oorspronkelijke cultuur – zoals Indische foodmarkets, festivals en de tempel in Evere – is het Pooja gelukt om zich thuis te voelen in Brussel. “Tot nu toe heb ik me altijd welkom gevoeld, dat is geen probleem.” Zo wandelt ze met plezier elke dag door haar nieuwe stad. Als het weer mee zit natuurlijk.


Pooja (25), Jubelpark: Indische Huisvrouw



Geschreven door Lauréanne Hannes

bottom of page