top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Kastelijn (Châtelain)

Bijgewerkt op: 9 mei 2018

De hippe buurt Kastelijn (of Châtelain voor onze Franse vrienden) wordt vaak het Parijs in Brussel genoemd. Deze bruisende wijk bevindt zich achter de Louizalaan en grenst aan Elsene.


Foodies zijn in deze buurt aan het juiste adres, ze hebben de keuze tussen verschillende restaurants, brunchplekken en koffiebars, allemaal zeer hip uiteraard. Hinterland is één van de grote favorieten. In deze eco-vriendelijke koffiebar kan je genieten van speciale koffieblends, heerlijke brunches, lunches en ontbijtbowls. Bovendien werken ze met biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten. Ook in de Amerikaanse straat stuit je iedere tien meter op een verrukkelijk restaurant. Hier heb je de keuze tussen Italiaans, Mexicaans, de betere brasseriekeuken en verscheidene bars met een assortiment heerlijke cocktails.


Ook de markt op het Kasteleinsplein trekt iedere woensdag veel bezoekers. Je kan er de beste producten van de lokale handelaars vinden, je hebt er leuke standjes voor fijnproevers en er zijn een heleboel foodtrucks. Deze markt komt vooral tot leven naar de avond toe wanneer het er krioelt van mensen die na hun werk komen genieten van een goede ‘apero’. Zeker in de zomer blijven de eet- en drankstandjes lang open nadat de zon onder is gegaan. Zeker een aanrader voor de Bourgondiërs onder ons en mensen die houden van gezelligheid.

Wie graag unieke stukken heeft hangen in zijn kleerkast, zal met plezier de verschillende kleine boetieks afschuimen in de buurt. In de boetiek Cheep kan je unieke vrouwenmode vinden aan kleine en iets grotere prijzen. Ook Hopono in de Baljuwstraat is een grote publieksfavoriet, hier vind je alles van planten tot yogamatten, van gadgets voor in de keuken, kinderkleding, accessoires en fijne lederwaren. Een ‘specialleke’ is de plantenwinkel Urban Gardener. Hier kan je planten in een microklimaat kopen. Deze planten groeien zelfvoorzienend in een glazen terrarium. Je kan er een paar keer in de maand een workshop volgen om zelf een microklimaat te creëren.


En natuurlijk mogen we het Hortamuseum niet vergeten, dit prachtige, historische gebouw was de woning van de architect Victor Horta en was het eerste gebouw uit het Brusselse Gewest op de werelderfgoedlijst van Unesco.


De bovenstaande restaurants, winkels en bezienswaardigheden zijn slechts een kleine fractie van wat Kastelijn te bieden heeft. Tijd om zelf op ontdekking te gaan en de wijk in te duiken!



Geschreven door Daphne Giakoumakis

1 opmerking
bottom of page