top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbruzetgazet

Nieuwstraat Brussel

Op een zonnige ochtend in Brussel wordt de Nieuwstraat overspoeld met voorbijgangers. Voor de Exki, een keten die staat voor gezonde en lekkere voeding, staan tafeltjes uitgestald waar mensen in de zon zitten te eten, drinken, praten of gewoon even genieten van een moment rust. Op het terras zitten twee oudere mannen die een koffie drinken en een conversatie houden met elkaar. Ook de rest van het terras zit vol mensen die even willen genieten van de zon.


Verder zijn er ook heel wat mensen die door de Nieuwstraat wandelen of aan het winkelen zijn. De Nieuwstraat is dan ook één van de meest bekende winkelstraten in Brussel en lokt dagelijks heel wat mensen. Contrasterend met de mensen die hun zakken vol met nieuwigheden dragen, zijn de daklozen die zich onder een afdak verschuilen. Het gaat om een man, een vrouw en een kind. Ze kijken wat in het rond en bedelen voor geld.


Naarmate de tijd vordert en de mensen blijven toestromen, verschijnen er mensen van Anonymous in de Nieuwstraat. Ze staan in cirkel en hebben papieren of een laptop vast met een boodschap op. Het gaat over dierenmishandeling en de filmpjes tonen meteen de ernst van de feiten. De protestanten van de stille protestactie zijn echter niet herkenbaar, want ze dragen het gekende masker en allemaal zwarte kledij. Heel wat voorbijgangers nemen even de tijd om stil te staan, terwijl anderen gewoon verder gaan met de dagelijkse gang van zaken en verdwijnen in de massa.


Geschreven door Jolien Clement

bottom of page